Proud to be Senior

Internet beheerst ons leven

maart 11th, 2015

In tien jaar tijd is internet het leven van steeds meer Nederlanders gaan beheersen, ook 65-plussers zijn tegenwoordig massaal op het internet te vinden voor steeds meer activiteiten.

 

Volgens de vanmorgen gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is tegenwoordig driekwart van de 65- tot 75-jarigen dagelijks op het internet te vinden. Tien jaar geleden was dat nog maar 43 procent van deze groep. Net als de jongere internetters gebruiken we het internet voor het kopen van artikelen, het lezen van de krant en het luisteren naar de radio of het kijken naar een televisieprogramma dat we gemist hebben.

Het CBS deed onderzoek naar het gebruik van internet onder 4500 Nederlanders van 12 tot 74 jaar. De conclusie is, dat we steeds meer en steeds vaker het internet gebruiken. Internet is een onlosmakelijk deel geworden van ons leven. Zo kocht tien jaar geleden de helft van de mensen wel eens iets op internet, nu 77 procent. Luisterde tien jaar geleden nog maar 26 procent van de mensen naar radio via het internet, nu 63 procent. De krant leest nu 60 procent van de ondervraagden tegen 35 procent tien jaar eerder. Internetbankieren doen we nu bijna alleemaal, 90 procent doet het tegen 30 procent tien jaar terug.

Dat we steeds meer en vaker internet gebruiken komt voor namelijk door de beschikbaarheid van supersnelle internetverbindingen. Ook hebben acht op de tien nu een mobieltje met een internetverbinding. Mobiel internet via smartphone of tablet vervangt sowieso het internetgebruik via de pc thuis of op het werk.

 

Nico van Scheijndel

11 maart 2015

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.