Proud to be Senior

Geen sirenes meer vanaf 2018

maart 25th, 2015

De minister van Veiligheid en Justitie heeft besloten om de sirenes, die op de eerste maandag van de maand loeien  af te bouwen. Vooral 75-plussers zijn de dupe.

 

Nu nog worden iedere eerste maandag om twaalf uur de zogenaamde WAS-sirenes getest en horen we het geloei van deze waarschuwers. De minister van Veiligheid en Justitie heeft echter besloten om deze sirenes vanaf 2018 af te bouwen. In 2006 besloot de Tweede Kamer nog om het Waarschuwings en Alarmsysteem (WAS) tot en met 2017 te handhaven en te onderhouden. Daar maakt de minister nu een eind aan. Vanaf 2018 zal het waarschuwingssysteem worden afgebouwd, de sociale media moeten de taak gaan overnemen. Denk dan aan de nu al bestaande crisis.nl, NL-Alert en andere sociale media. Vooral 75-plussers lijken de dupe te worden omdat zij niet alleemaal beschikken over een mobieltje of actief zijn op het internet. De ouderenbonden hebben dan ook afwijzend gereageerd op het voornemen van de minister.

Nico van Scheijndel

25 maart 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.