Proud to be Senior

Het Nationaal meldpunt Ouderzorg kreeg ik korte tijd veel klachten over de thuiszorg, vooral over het zogenaamde keukentafelgesprek is veel te doen.

 

Het Nationaal Meldpunt Ouderenzorg van de ouderenbonden Unie KBO, PCOB en Omroep Max kreeg in de eerste weken van 2015 1787 klachten. De meeste meldingen (75 procent) gingen over de zorg thuis, waarvan 67 procent over de huishoudelijke hulp.

Sinds 1 januari van dit jaar krijgen gemeente 40 procent minder budget voor de zorg thuis. Om niet zelf in de problemen te komen moeten gemeenten daarom bezuinigen op de zorg die ze haar burgers kan bieden. Volgens de afspraken moet dat gebeuren met een zogenaamd keukentafelgesprek. In de praktijk wordt de zorg vaak gekort met telefoontje of soms zelfs zonder officiële mededeling.

“Wat wij horen, is dat de huishoudelijke hulp zomaar wordt gekort of afgeschaft, zonder dat er een echt gesprek wordt gevoerd,” zegt Arno Heltzel van Unie KBO en woordvoerder van het meldpunt. “En als er wel iemand langskomt van de gemeente, dan wordt het vooral een eenzijdig gesprek, een mededeling dat er moet worden bezuinigd.”

 

23 februari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.