Proud to be Senior

Oudere vrouwen zijn liever alleen

februari 16th, 2015

Naarmate vrouwen ouder zijn blijven ze vaker liever alleen, slechte ervaringen uit het verleden en het behoud van de vrijheid zijn veel genoemde motieven.

 

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat vrouwen naar mate ze ouder worden vaker liever alleen blijven. Vrouwen tussen de 50 en 64 kiezen er voor 40 procent voor om alleen te blijven. Vrouwen tussen de 65 en 80 jaar  zelfs voor 70 procent. Mannen daarentegen zien een nieuwe relatie wat vaker zitten, van de 50- tot 64-jarigen mannen wil 25 procent nog wel een nieuwe relatie. De 65- tot 80-jarigen voor ongeveer de helft.

De ondervraagden geven aan geen zin meer te hebben in een vaste relatie vanwege het gedoe. Vrouwen geven vaker dan mannen aan, dat teleurstellende ervaringen met eerdere relaties uit het verleden maken dat ze liever alleen blijven. Zowel bij mannen als bij vrouwen geeft 60 procent aan dat ze hun vrijheid willen behouden. Alleen mannen en vrouwen tussen de 30 en 50 jaar willen even vaak een vaste relatie.

 

16 februari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.