Proud to be Senior

Nekklachten door tablet

februari 27th, 2015

Niet alleen gebruiken steeds meer 60-plussers een tablet om te surfen op het internet of e-mail te verzenden, ze krijgen ook vaak klachten van hun nek, schouders en pols.

 

Het tabletbezit onder 60-plussers nam sinds 2011 toe van 5 procent naar 56 procent. Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat het gebruik van de tablet nogal eens tot lichamelijke klachten leidt. Niet het gebruik zelf leidt tot die klachten, maar vooral de verkeerde lichamelijke houding waarin de tablet gebruikt wordt geeft nek-, schouder- en pols klachten. Uit het onderzoek blijkt dat 13 procent van de oudere tablet-gebruikers pijn ervaart bij het gebruik van de iPad of andere tablet.

Volgens SeniorWeb komt dat omdat tablets vaak verkeerd worden gebruikt. Zo leggen veel mensen een tablet op tafel en kijken zij er bijna verticaal naar. Dat is een slechte houding die niet goed is voor de nek. Ergonomen raden aan om de tablet op de bank te gebruiken, waarbij de tablet tegen de knieƫn leunt. Ook kun je speciale accessoires kopen die zorgen voor makkelijker gebruik, en zoals ook bij computers geldt de regel dat je genoeg pauzes moet nemen.

Nico van Scheijndel

27 februari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.