Proud to be Senior

Meer inbraak door sleutelkluisje

februari 24th, 2015

Er is sprake van een verdriedubbeling van inbraken door ondeugdelijke sleutelkluisjes die de thuishulpen toegang tot de woning moeten geven. Voor een paartientjes extra zit je veiliger.

 

De thuiszorg stelt een sleutelkastje vaak verplicht zodat de thuiszorg met de invoering van een code de huissleutel kan bereiken. De sleutelkluisjes zijn vaak van ondeugdelijke kwaliteit en dat weten dieven ook. Het aantal huisinbraken na het kraken van een sleutelkluisje verdubbelde meer dan drie keer in drie jaar tijd. In 2012 waren er nog 200 inbraken na het kraken van de sleutelkluis, in 2014 al 649 keer.

Het zijn vooral de goedkope kluisjes die niet bestand zijn tegen inbrekers. Voor een paar tientjes meer is er een sleutelkluisje met een keurmerk, die veel minder eenvoudig te kraken zijn. Op dit moment vergoeden de verzekeringen nog alle schade bij inbraak, ook nog schade bij een sleutelkluisje zonder keurmerk. Maar wat ze niet kunnen oplossen is de emotionele schade na inbraak. Door iets meer te investeren in een deugdelijke kluis is veel leed te voorkomen.

 

24 februari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.