Proud to be Senior

DigiD wordt vervangen

februari 10th, 2015

De DigiD die u nu nog gebruikt voor communicatie met de overheid en bedrijven wordt vervangen door een nieuwe identificatiemogelijkheid: de EID. Vanaf de tweede helft dit jaar start de test.

 

De DigiD krijgt een opvolger die beter inzetbaar en minder fraude gevoelig moet zijn. De DigiD en de herkenning (voor ondernemers) wordt vervangen door de eID.  Door de eID in te bouwen in identiteitsbewijzen, rijbewijs of bankpas is hij breed inzetbaar voor de identificatie op het internet. De nieuwe eID geeft inzicht in informatie over de identiteit, de leeftijd, maar ook over kredietwaardigheid en rekeninggegevens. De gebruiker krijgt de controle over welke informatie hij met welke site wil delen. Een internetsite die uw leeftijd via de eID wil controleren kan zo wel uw leeftijd uitlezen, maar niet de andere gegevens.

Volgens de brief die de ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Kamp (Economische Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer stuurden, kunnen een identiteitsbewijs of het rijbewijs alleen voor overheidssites en organisaties met een publieke taak worden gebruikt. Om bij bedrijven in te loggen kunnen we de identiteitsbewijzen, het rijbewijs én de bankpassen gebruiken.

Vanaf de tweede helft van dit jaar starten er proeven met de eID. Pas na de uitslag van die proeven zal het kabinet besluiten over verdere invoering van de nieuwe identificatiemogelijkheid.

 

Nico van Scheijndel

10 februari 2015

 

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.