Proud to be Senior

Het provisieverbod op financiële producten heeft tot een flink voordeel voor de consument geleid en het einde is nog niet inzicht.

 

Sinds 1 januari 2013 mogen financieel adviseurs geen provisie meer ontvangen voor de producten die ze verkocht hebben, maar moeten ze zich direct door de consument per uur laten betalen. Het gevolg is, zo blijkt uit het onderzoek Provisieverbod van GfK, dat de consument gemiddeld 15 procent goedkoper uit is. Was het uurloon voor financiële dienstverlening in 2012 nog € 122 per uur, in 2014 is dit gedaald tot € 107 per uur. Per product kan het uurtarief en het voordeel wisselen. Opvallend zijn de kosten van hypotheekadvies. Nu betaal je gemiddeld € 1.700 voor een hypotheek, dat was voorheen al snel € 3.000.

De kosten voor financiële dienstverlening zullen volgens Eric Landwaart, Industry Director Financial Services van GfK de komende jaren verder onder druk komen te staan. Hij verwacht vooral dat consumenten steeds meer zelf gaan doen en dat de consument op die manier goedkoper uit is.

 

17 februari 2015

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.