Proud to be Senior

Woud aan meldpunten zorg

januari 12th, 2015

Door het grote aantal meldpunten waar mensen hun zorgen en klachten rondom de nieuwe zorgwet kwijt kunnen dreigen klagers of roemers de weg kwijt te raken in het woud aan meldpunten.

 

De NOS maakte een rondgang langs de verschillende meldpunten zorg en kwam tot de conclusie dat al die meldpunten op hun eigen manier omgaan met de klachten die ze ontvangen. Meldpunten zijn er voor de zorgtaken die gemeenten sinds begin dit jaar hebben overgenomen van het Rijk. Er zijn meldpunten zorg van de overheid, politieke partijen, gemeenten en belangorganisaties voor vragen en klachten over de zorg. Als burger weet je bijna niet meer waar je terecht moet of zou kunnen.

Ook Ieder(in), het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte, ziet het grote aanbod en overweegt om een meldpunt te openen samen met patiëntenvereniging NPCF en het Landelijk Platform GGz.

Of dat nieuwe meldpunt de problemen oplost is nog maar de vraag. Bovendien vindt Evelien Tonkens, hoogleraar Burgerschap, dat mensen met vragen of klachten over de zorg bij de gemeenten moeten zijn. Want de gemeenten leveren de zorg en kunnen doorverwijzen naar de juiste instantie. “Tot voor kort raakten mensen verdwaald in een woud aan instanties, we moeten voorkomen dat dat nu opnieuw gebeurt”.

 

Nico van Scheijndel

12 januari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.