Proud to be Senior

Shoppen bij de buren

januari 16th, 2015

Boodschappen doen in Duistland of België levert een flinke besparing op. Vooral in de grensstreek bezoekt men regelmatig de supers bij de buren.

 

Tot 30 kilometer uit de grens loont het de moeite om boodschappen te doen in het buurland. Van de bewoners in de grensstreek gingen in 2014 gemiddeld 38 procent van de huishoudens negen keer per jaar boodschappen doen in Duitsland en besteden dan gemiddeld ongeveer € 35 per keer. Dat is een toename van 15 procent ten opzichte van 2013. Vooral wijn, bier en sanitaire producten worden in het buitenland gekocht.

Boodschappen doen in België is iets minder populair, onder andere omdat het prijspeil er minder laag ligt dan in Duitsland, dat een echte discountcultuur heeft. Maar de supers in België worden toch nog door 20 procent van de huishoudens gemiddeld 4,8 keer per jaar bezocht.

Dat er een omweg wordt gemaakt is volgens retaildeskundige Rutte niet zo gek. “Mensen gaan rekenen. Als ze kunnen tanken en ze halen hun tabak en sterke drank in het buitenland dan zijn ze voordeliger uit”. De Nederlandse supers in het grensgebied hebben er ondertussen last van en overwegen de zaak te sluiten.

 

Nico van Scheijndel

16 januari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.