Proud to be Senior

Verplicht bijdragen aan de VvE

december 1st, 2014

Eigenaren van een woning die deel uit maakt van een Vereniging van Eigenaren moeten uiterlijk in 2017 maandelijks een bedrag gaan inleggen. Minister Blok van Wonen wil zo verloedering tegen gaan.

 

In Nederland wonen een miljoen Nederlanders in een flat, appartementencomplex of opgedeeld huis. Al die woningen maken deel uit van een Vereniging van Eigenaren die het onderhoud van het pand als doel heeft. Tenminste als er voldoende geld in kas is, dat blijkt vooral bij de niet goed functionerende VvE’s het geval te zijn. Van de 125.000 VvE’s in Nederland functioneert een derde niet of nauwelijks.

Om goed onderhoud te stimuleren en zo verloedering te voorkomen wil minister Blok van Wonen vanaf 2016 of 2017 eigenaren van een woning in een VvE gaan verplichten om maandelijks een bedrag te gaan inleggen. De VvE kan zo het onderhoud dat noodzakelijk is, blijven uitvoeren én onwillige eigenaren dwingen om bij te dragen.

Nu adviseert VvE Belang, de koepel van Verenigingen van Eigenaren, nog een percentage van de herbouwwaarde als minimale maandelijkse inleg. Dat is ook waar de minister aan denkt. Het percentage mag lager zijn als de VvE daarvoor een goed onderbouwd meerjarenonderhoudsplan kan overleggen.

VvE Belang is blij met de nieuwe regels, het wordt voor woningkopers met een verplichte maandelijkse inleg duidelijker wat de servicekosten van een woning zijn na aankoop.

 

Nico van Scheijndel

1 december 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.