Proud to be Senior

Minder geld kwijt aan verwarming

december 12th, 2014

Door het zachte weer in 2014 besparen we flink op onze energierekening. Naar gelang de grootte van een woning loopt het voordeel op tot € 200 per jaar en nieuw voordeel meldt zich al aan.

 

De woningen waar energieleverancier Essent haar gas aanlevert zijn wat groter dan die van Eneco. De gemiddelde klant bij Essent bespaart door het zachte weer in 2014 al € 185 euro, bij Eneco is de besparing door de kleinere huizen lager: € 139. Blijft het weer zacht de laatste weken van 2014, dan loopt het voordeel van het lagere verbruik nog eens met een tientje op. Gemiddeld verbruikte een gezin bij Eneco in 2014 15 procent minder gas.

Ook voor 2015 wordt door de grote gasvoorraden en de dalende olie- en gasprijzen een lagere energierekening verwacht. Klanten zullen bij Essent in 2015 € 51 goedkoper uit zijn, Eneco heeft al aangekondigd ook met een prijsverlaging te komen.

De olie prijzen mogen dan dalen, de energiebelasting gaat juist met twee tot drie tientjes omhoog. Gelukkig dalen de leveringskosten wat de hogere energiebelasting weer compenseert.

 

Nico van Scheijndel

12 december 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.