Proud to be Senior

Kerst populair bij inbrekers

december 23rd, 2014

Er blijkt een jaarlijkse inbraakpiek te zijn tijdens de kerstdagen tussen 18.00 en 21.00 uur. De politie adviseert maatregelen te nemen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken.

 

De Haagse politie heeft eens uitgezocht wanneer de meeste inbraken worden gepleegd, dat blijkt tijdens de kerstdagen te zijn. Op het moment dat wij aan een feestelijke maaltijd zitten zijn de inbrekers op pad. Tijdens de kerstdagen verdubbelt het aantal inbraken. Vinden op normale dagen 18 inbraken plaats, tijdens de kerstdagen was dat in Den Haag vorig jaar 42 keer.

Het dievengilde weet dat als we van huis zijn, we voorlopig niet terug zullen keren en ze hebben dus voldoende tijd om hun slag te slaan. Het spitsuur van de inbraken ligt dan ook tussen 18.00 en 21.00 uur. Tijdens andere weekenden vinden volgens de Haagse politie over de hele dag verspreid inbraken plaats.

De politie adviseert om voorzorgmaatregelen te nemen. Laat het huis als we er niet zijn er niet onbewoond uit zien. Laat glazen op tafel staan, zet de tv aan en leg verder dure spullen buiten het zicht. Sluit de ramen en deuren goed en schakel de buren in om een oogje in het zeil te houden.

 

Nico van Scheijndel

23 december 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.