Proud to be Senior

Einde chipknip

december 31st, 2014

Vandaag is de laatste dag dat er met de chipknip kan worden betaald. De meesten zullen daar weinig van merken, maar de bewoners van zorginstellingen hebben er last van.

 

De chipknip is nooit echt populair geworden. Het aantal betalingen was een fractie van het aantal pinbetalingen. Het grootst aantal chipknip-betalingen vond plaats in 2010 met 178 miljoen betalingen, ter vergelijking, in dat zelfde jaar vonden 2,1 miljard pinbetalingen plaats. De chipknip eindigt vanavond om 12 uur. Het saldo dat nog op de chipknip staat kunt u totdat moment bij de oplaadpunten zelf terug laten boeken op uw rekening. Doet u dat niet dan boekt de bank het resterende saldo aan u terug.

De enige groep die wel last zal hebben van de verdwenen chipknip zijn de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Juist in de zorginstellingen gebruikten de bewoners het elektronische betaalmiddel om niet te hoeven goochelen met muntjes of het onthouden van de pincode. Ter vervanging werken de zorginstellingen nu aan de mogelijkheid van contactloos betalen.

Niet alleen de zorginstellingen zullen het verdwijnen van de chipknip merken. De fietsenstallingen bij 54 NS-stations zijn nog niet klaar voor een nieuw betalingssysteem. Gevolg is dat we enige maanden gratis onze fiets bewaakt kunnen stallen bij de NS-stations totdat ook daar op een andere manier betaald kan worden. De houders van een abonnement op de fietsenstallingen moeten helaas wel betalen omdat de NS het abonnementsgeld afschrijft.

 

Nico van Scheijndel

31 december 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.