Proud to be Senior

Tandarts volgend jaar goedkoper

november 7th, 2014

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de tandartsen weer maximumtarieven opgelegd. Tarieven die vanaf volgend jaar een stuk goedkoper zijn dan de huidige.

 

In 2012 werden de tarieven voor de tandartsen vrijgelaten met flinke prijsstijgingen als gevolg. Na onderzoek heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) besloten om weer maximum tarieven in te stellen. Maxima die bovendien lager zijn dan de huidige tarieven. De nieuwe prijzen voor behandelingen gaan in per juli 2015. Een periodieke controle mag vanaf 1 juli 2015 nog maximum € 20 kosten, een tweevlaksvulling maximaal € 55, een implantaat plaatsen gaat met 19 procent omlaag en kost dan € 100 minder, het trekken van een kies krijgt een maximum van € 39 en de orthodontist gaat 1,5 procent minder kosten.

De NZa verwacht dat de tandartsen met de nieuwe maximum tarieven nog steeds kostendekkend kunnen werken en dat er voor de tandartsen voldoende marge overblijft.

Overweegt u een tandartsverzekering of hebt u er al een? Consumentenprogramma Radar heeft al eens uitgerekend dat een tandartsverzekering eigenlijk alleen zinvol is wanneer u grote kosten verwacht. De aanvullende tandartsverzekering kost in de regel meer dan dat u aan kosten maakt. Bovendien dekt de verzekering niet alles en zult u vaak toch zelf moeten bijbetalen. Het is vaak voordeliger om zelf wat geld apart te zetten voor mogelijke tandartsbehandelingen.

 

Nico van Scheijndel

7 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.