Proud to be Senior

De hoeveelheid spaargeld dat duurzaam gespaard en belegd wordt neemt flink toe. Het totaal in duurzame fondsen ondergebracht vermogen groeide in 2013 met 11 procent naar 25,1 miljard euro.

 

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) berekende dat we steeds meer spaargeld onderbrengen in duurzame fondsen. In 2013 nam de hoeveel geld, die we in duurzame beleggings- en spaarfondsen hebben ondergebracht, met 11 procent toe. De keuze om duurzaam met ons spaargeld om te gaan wordt ook steeds gemakkelijker, er komen steeds meer duurzame beleggingsfondsen en spaarmogelijkheden bij. Nu zijn er bijvoorbeeld al 73 duurzame beleggingsfondsen in Nederland. Deze vertegenwoordigden in 2013 9,6 procent van de beleggingsmarkt.

Vooral de groei in duurzame spaarproducten valt op. Sinds 2007 groeit het marktaandeel duurzaam sparen al en zelfs harder dan het gewone sparen. Sinds 2007 is het marktaandeel duurzaam sparen gestegen van 2,2 procent naar 4,7 procent in 2013, zodat we vorig jaar in totaal 15,4 miljard op deze rekeningen hadden staan.

Duurzaam sparen is populairder dan gewoon sparen. Terwijl de hoeveelheid duurzaam gespaard vermogen in 2013 met 10,3 procent toenam, groeide de hoeveelheid gewoon gespaard vermogen slechts met 0,7 procent. De onderzoekers van VBDO constateren wel een verschuiving van 900 miljoen euro van duurzaam beleggen naar duurzaam sparen.

 

Nico van Scheijndel

14 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.