Proud to be Senior

Het Rotterdamse notariskantoor Kooijman Lambert begint een rechtszaak tegen staatsecretaris van Financiën Wiebes om zo mensen die de eigen woning pas in 2015 of 2016 willen verbouwen toch te kunnen laten profiteren van de schenkingsvrijstelling van € 100.000.

 

Eind oktober kwamen de Netwerknotarissen met de mededeling dat de schenkbelastingvrijstelling van € 100.000 ook zou gelden voor wie in 2015 of 2016 zijn huis nog wil verbouwen. Minister Blok van Wonen liet toen direct weten dat dit alleen zou gelden voor een woning die de persoon die wil verbouwen in 2014 al in bezit heeft. De Netwerknotarissen zien daar geen juridische grond voor. Het Rotterdamse notariskantoor Kooijman Lambert spant nu een rechtszaak tegen staatssecretaris Wiebes van Financiën aan om toch gelijk te krijgen. Wint het notaruiskantoor de rechtszaak, dan kun je de schenking van maximaal € 100.000 belastingvrij ontvangen, als je er maar in 2015 of 2016 de eigen woning mee gaat verbouwen.

Vereniging Eigen Huis is blij met de rechtszaak, maar adviseert mensen niet om nu alvast maar massaal te gaan schenken. Verliest het notariskantoor de rechtszaak, dan is over datgene boven de normale vrijstelling valt belast met schenkbelasting. Een oplossing kan nog zijn om de schenking herroepelijk te doen met als herroeping het verlies van de rechtszaak. Alleen de rente die over de herroepelijke schenking wordt ontvangen is dan een schenking.

 

Nico van Scheijndel

13 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.