Proud to be Senior

Ook ouderen krijgen naheffing

november 4th, 2014

4 november 2015

Ook ouderen krijgen te maken met een naheffing over 2014 dat kan oplopen tot € 372. Maar ouderen met een klein inkomen krijgen juist geld terug.

 

Gisteren heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer laten weten hoeveel de naheffing waar afgelopen vrijdag zoveel commotie over ontstond werkelijk zal gaan bedragen. Grote verrassing voor CDA-Kamerlid Peter Omtzigt die de zaak aan het rollen bracht was dat ook ouderen met de naheffing te maken krijgen. Volgens de brief van Wiebes  zal het bij ouderen met een modaal inkomen (ongeveer € 30.000) om enkele tientjes tot hooguit € 105 gaan. Heeft een oudere een inkomen van tweemaal modaal, dan kan de naheffing maximaal € 372 zijn. Hoe hoog de naheffing individueel is hangt samen met de mogelijke aftrekposten zoals hypotheekrente en specifieke zorgkosten. In die gevallen kan de naheffing resulteren in een lager terug te ontvangen bedrag.

Opvallend is dat de ouderen met een klein inkomen, tussen de € 20.000 en € 25.000 bruto per jaar juist geld terug ontvangen. Het gaat dan niet om veel geld, van € 4 tot 54 per jaar, maar dat is juist bij kleine inkomens toch mooi meegenomen.

De staatssecretaris heeft beloofd dat iedereen die met de naheffing te maken krijgt daarover schriftelijk geïnformeerd zal worden. Dat zal hij doen samen met de brief over de vooraanslag die belastingplichtigen in december dit jaar of januari volgend jaar ontvangen.

 

Nico van Scheijndel

4 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.