Proud to be Senior

Knarrenhofjes blijken populair

november 24th, 2014

In Zwolle zijn ze het verst met de ontwikkeling van een Knarrenhofje, maar de belangstelling voor het goedkoop en sociaal wonen is landelijk.

 

In Zwolle zijn al 183 leden van het initiatief om zelf betaalbare woningen voor (jongere) ouderen te bouwen. Bovendien lijkt er ook een bouwlocatie beschikbaar te zijn en wordt er gezocht naar andere geschikte plekken in de stad. De Knarrenhofjes, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, zoekt gelijkgestemden die samen een hofje willen bouwen van betaalbare woningen. De hofjes moeten kleinschalig, op maat en goedkoop worden. Vanuit verschillende gemeenten is belangstelling getoond voor het initiatief van Peter Prak van Locksley Collective en Inbo architecten.

De hofjes bieden door hun aard de moderne vorm van noaberschap en dat spreekt mensen aan. Geen woongroep en geen verplichtingen, maar wel de mogelijkheid elkaar op te zoeken.

Naast Zwolle zijn er inmiddels ook initiatieven voor een Knarrenhof in Amsterdam, Amersfoort, Dedemsvaart, Groningen, Hardenberg, Hilversum, Utrecht, en er staan er meer op stapel. Voor geïnteresseerden is er www.knarrenhof.nl om een eerste indruk te krijgen.

 

Nico van Scheijndel

24 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.