Proud to be Senior

Betalen naheffing mag later

november 13th, 2014

Personen die te maken krijgen met de naheffing die het gevolg is van onvolledige software van de belastingdienst krijgen vier maanden extra de tijd om die naheffing te betalen.

 

Eind oktober maakte staatssecretaris Wiebes van Financiën bekend dat vijf tot zes miljoen Nederlanders te maken krijgen met een naheffing inkomstenbelasting. De naheffing zou er vooral zijn bij personen die vakantiegeld krijgen, een eindejaarsuitkering of een bonus of die meerdere bronnen van inkomen hebben zoals veel ouderen. De naheffing zou enkele tientjes bedragen tot bij een enkel geval zelfs € 700. Tijdens de behandeling in de Tweede Kamer van het belastingplan gisteren maakte de staatsecretaris bekend dat belastingplichtigen die met deze naheffing te maken krijgen vier maanden extra de tijd krijgen om de naheffing te betalen. Over die vier maanden is geen belastingrente verschuldigd. De vier extra maanden komen bovenop de normale betalingstermijn van zes weken.

Dat er sprake is van een naheffing komt omdat de hoogte van de algemene heffingskorting in 2014 afhankelijk is van het totale inkomen. Een rekenregel die ondanks het feit dat dit in november 2012 al afgesproken is, niet op tijd door de Belastingdienst kon worden ingevoerd.

 

Nico van Scheijndel

13 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.