Proud to be Senior

Weinig overvallen op ouderen

oktober 7th, 2014

In de Week van de veiligheid bracht minister Opstelten van Justitie cijfers die duiden op steeds minder overvallen op ouderen en minder straatroven.

 

Tijdens de honderdste Veilig Thuis bijeenkomst van de ouderenorganisatie KBO bracht minister Opstelten van Justitie het nieuws dat het aantal overvallen op ouderen in de eerste acht maanden van dit jaar ten opzichte van  dezelfde periode in 2013 met 17 procent is gedaald naar 99. Op 2,5 miljoen 65-plussers is de kans op een overval dus heel erg klein, maar Opstelten benadrukte dat het er wel 99 teveel zijn. De Veilig Thuis bijeenkomsten zijn er om ouderen te wapenen tegen babbeltrucs en overvallen. Dat is sowieso een goede zaak, maar gezien het lage aantal overvallen moeten ouderen zich niet onnodig zorgen maken.

Naast het aantal overvallen op ouderen is ook het aantal straatroven flink gedaald. Tot eind augustus waren het er 3612, in dezelfde periode vorig jaar waren het er nog 4525, 20 procent meer dan nu.Volgens minister Opstelten “lukt het juist door de gezamenlijke inzet van politie, gemeenten, OM, bedrijven en burgers om het aantal straatroven te laten dalen”.

 

Nico van Scheijndel

7 oktober 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.