Proud to be Senior

Vlaktaks helpt

september 8th, 2014

De nieuwe politieke partij VoorNederland heeft haar belastingplan gepresenteerd, er komt een tarief inkomstenbelasting, er komt een btw-tarief en alle aftrekposten verdwijnen net als alle toeslagen.

 

De twee ex-PVV’ers  Bontes en Van Klaveren weten de presentatie van hun belastingplannen goed te timen. Juist nu er allerhande negatief nieuws over de belastingen voor ouderen verschijnen komen zij met een alternatief plan. Het plan is simpel en volgens het Centraal Plan Bureau (CPB) doeltreffend. Er komt als het aan VoorNederland ligt een vlaktaks met maar één belastingtarief van 22,9 procent, over de eerste € 7500 hoeft helemal geen belasting te worden betaald. Er komt ook één btw-tarief van 15 procent. Hier door worden eerste levensbehoeften duurder, maar al het andere veel goedkoper. Alle aftrekposten, dus ook die voor hypotheekrente, zorg en giften verdwijnen. De accijns op brandstof, alcohol en tabak gaat bijna 10 procent omlaag en tenslotte verdwijnen alle toeslagen, er komt wel één kindtoeslag van € 2800 per jaar tot en met het derde kind.

VoorNederland heeft de plannen al laten doorrekenen door het CPB. Volgens die berekeningen neemt de economie met 1 procent extra toe, komen er 800.000 tot een miljoen banen bij en heeft werkend Nederland honderden euro’s extra per maand te besteden. Hoe de plannen voor ouderen en andere niet-werkenden uitpakken wordt uit de plannen van VoorNederland niet duidelijk. Wel blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond dat 56 procent van de Nederlanders het plan wel ziet zitten.

 

Nico van Scheijndel

8 september 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.