Proud to be Senior

Steeds meer 50-plussers

september 16th, 2014

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zal in 2019 de helft van de volwassenen in Nederland uit 50-plussers bestaan. Dat was in 1950  nog minder dan een derde.

 

Juist in de week dat de 50Plus beurs en festival van start gaat komt het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers over het aantal 50-plussers in Nederland. Dat aantal groeit al jaren  met als gevolg dat in 2019 de helft van de volwassen bevolking in Nederland uit 50-plussers zal bestaan. In 2019 zijn 6,9 miljoen van de dan 13,7 miljoen Nederlanders 50 jaar of ouder. Nederland mag dan in 2019 50 procent 50-plussers tellen. Nu al zijn er 264 gemeenten waar het aantal 50-plussers meer dan de helft van de volwassen bevolking uitmaakt. Koplopers zijn Rozendaal en Laren (NH) met ieder 65 procent 50-plussers. Verder vindt je gemeenten met meer dan 50-plussers in  gemeenten van de provincies Noord-Holland boven Amsterdam, Friesland, Groningen, Drenthe, de Achterhoek en Twente, Zuid-Limburg, het zuiden van Noord-Brabant en Zeeland. Het minst vergrijst is nu de gemeente Utrecht met minder dan 30 procent 50-plussers.

 

Nico van Scheijndel

16 september 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.