Proud to be Senior

Einde chipknip nadert

september 2nd, 2014

Vanaf 1 januari 2015 kunt u uw chipknip niet meer gebruiken, zorg dat u uw restsaldo voor 1 januari 2015 terug laat zetten op uw rekening.

 

In 1995 werd de chipknip geïntroduceerd, het duurde even voordat we hem echt gingen gebruiken en nu, bijna 15 jaar na de invoering wordt hij al weer afgeschaft. Hoewel er in het eerste halfjaar van 2014 nog 50 miljoen betalingen met de chipknip werden gedaan gaat de chipknip op 1 januari 2015 toch het museum in en kunt u er niet meer mee betalen. Een goed alternatief is er echter nog niet. ING werkt hard aan betalen met contactloos betalen en past haar bankpassen daar al een tijdje op aan. Van de 24 miljoen in omloop zijnde bankpassen van alle banken zijn pas 8,5 miljoen passen aangepast om contactloos mee te betalen. De banken vervangen de bankpassen als ze verlopen zijn, maar het is wel mogelijk om eerder kosteloos een nieuwe bankpas aan te vragen om contactloos te kunnen betalen. Maar dan zijn we er nog niet, want pas bij 14 procent (42.000 apparaten) van de betaalautomaten is contactloos betalen mogelijk. Dat wordt voor velen dus weer pinnen of contant betalen.

Hebt u nog saldo op uw chipknip staan, dan kunt u dit tot 1 januari 2015 gemakkelijk via een chipknipoplaadpunt terug laten storten op uw rekening. De instructies staan op het oplaadapparaat en zijn eenvoudig. Na een paar dagen staat het saldo dan op uw rekening. Na 1 januari 2015 het saldo van uw chipknip terug laten storten op uw rekening zal een stuk ingewikkelder zijn.

 

Nico van Scheijndel

2 september 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.