Proud to be Senior

Als het aan de minister van Financiën ligt wordt de extra verhoogde vrijstelling schenkbelasting van € 100.000 na 1 januari 2015 niet verlengd.

 

Vorige week pleitten de makelaars (NVM) en de ondernemers (VNO- NCW en het MKB) nog voor een verlenging van de extra verhoogde vrijstelling schenkbelasting van € 100.000. Die vrijstelling die vanaf oktober 2013  mogelijk is, heeft volgens de ondernemers een positief effect gehad op de woningmarkt. Het is volgens de ondernemers jammer om die stimulans niet te verlengen.

De minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft echter laten weten dat een verlenging er niet in zit. De tijdelijke vrijstelling heeft het effect van een kickstart gehad aan het herstel van de woningmarkt en daarvoor was het ook bedoeld. De maatregel loopt tot aan het einde van het jaar en dan is het afgelopen.

Of de minister voet bij stuk houdt, moeten we afwachten. Deze week beginnen de begrotingsonderhandelingen voor 2015 en wie weet komt de vrijstelling daar opnieuw aan de orde. Een alternatief voor het verlengen van de vrijstelling schenkbelasting is het verlengen van het lage btw-tarief voor arbeidsloon in de bouw. Ook die maatregel heeft een positief effect en is voor iedereen toegankelijk en niet alleen voor de groep mensen die grote bedragen kunnen schenken.

 

Nico van Scheijndel

18 augustus 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.