Proud to be Senior

Gamen beter dan pillen

augustus 7th, 2014

Ouderen die te kampen hebben met zwaarmoedigheid zouden er in de toekomst beter aan doen om te gamen dan om pillen te slikken. Uit recent onderzoek blijkt dat speciale spellen beter en sneller resultaat oplevert.

 

Tot nu toe wordt een depressie met medicijnen bestreden. Onderzoekers uit de VS en China hebben nu een nieuwe methode ontwikkelt die depressie beter en sneller bestrijdt. De patiënten kregen in het onderzoek geen medicatie voorgeschreven, maar het spelen van games. De spellen waren speciaal ontwikkelt om hersenprocessen te stimuleren. Tijdens het spelen moest steeds geleerd worden van wat net gedaan was en er moesten constant beslissingen worden genomen. Juist door het spel te spelen stimuleer je functies in het brein die bij ouderen soms verloren gaan.

In de controlegroep werden de depressieve patiënten met medicatie behandeld. Aan het einde van het onderzoek bleken de computerspelletjes beter en sneller te werken. De medicatie had 12 weken nodig om effectief te zijn, gamen slechts vier weken. Alle patiënten hadden minder last van zwaarmoedigheid, maar alleen bij de groep die aan het spelen was geslagen waren bovendien bepaalde hersenfuncties verbeterd

 

Nico van Scheijndel

7 augustus 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.