Proud to be Senior

Het sleutelkluisje dat gebruikt wordt om de mantelzorgers en de thuiszorg binnen te laten bij ouderen die niet zelf de voordeur kunnen openen blijkt onveilig. Door de sleutelkluis te forceren is inbreken gemakkelijk.

 

De sleutelkluis is bedoeld voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar moeite hebben om (snel) de deur te kunnen openen voor mantelzorgers of de thuiszorg. De sleutelkluis geeft deze hulpverleners de gelegenheid om zelf  de voordeursleutel te gebruiken na het intoetsen van een code. Maar niet alle sleutelkluisjes blijken even solide waardoor ongenode gasten zichzelf toegang verlenen tot een woning. Tussen januari 2012 en februari 2013 blijken er 200 gevallen bekend te zijn van inbraak door de sleutelkluis te forceren. Recente cijfers zijn er niet, maar alleen al in Gelderland zijn de afgelopen maanden 30 gevallen bekend van inbraak door het forceren van de sleutelkluis.

Het zijn voornamelijk de sleutelkluisjes zonder keurmerk van de Stichting Keurmerk Gevelelementen die geforceerd worden. De duurdere, wel gecertificeerde, kluisjes blijken minder gemakkelijk te forceren. Zo blijkt goedkoop toch weer duurkoop te zijn. Iets meer investeren in een betere kluis houdt ongenode gasten buiten de deur.

 

Nico van Scheijndel

31 juli 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.