Proud to be Senior

Lagere rente bij de lommerd

juli 21st, 2014

Vanaf 1 juli van dit jaar mag de lommerd of het pandhuis niet meer rente dan 4,5 procent per maand rekenen, eerder was dat nog 9 procent.

 

Even snel geld nodig en nog een gouden ring in de la? Door hem bij een van het snelgroeiende aantal pandhuizen, lommerds of terugkoopwinkels in onderpand te geven kunt u over een bedrag beschikken. Wel moet u een rente betalen voor het geleende geld. Tot 1 juli was dat maximaal 9 procent per maand, vanaf 1 juli dit jaar maximaal 4,5 procent.

De minimale looptijd bij een lommerd is twee maanden, lost u het geleende geld eerder af, dan mag dat, maar de in rekening gebrachte rente bent u kwijt. Na het betalen van de rente en het geleende bedrag is de ring weer van u. Hebt u na twee maanden de lening nog niet terug kunnen betalen dan is vaak een verlenging van de leentermijn mogelijk, maar daar moet de oorspronkelijke overeenkomst wel in voorzien.

Betaalt u de rente en aflossing niet, dan mag de lommerd uw ring of het artikel dat in onderpand is gegeven houden, u bent dan ook niets meer verschuldigd aan de lommerd. Door de lagere rente is terugbetalen van de lening en de rente een stuk makkelijker geworden.

 

Nico van Scheijndel

21 juli 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.