Proud to be Senior

Red de vrije artsenkeuze

juni 18th, 2014

De Landelijke Petitiegroep Red de Vrije Artsenkeuze heeft gisteren 130.000 handtekeningen aangeboden waarmee ze een krachtig signaal heeft afgegeven tegen de afschaffing van de vrije artsenkeuze.

 

De Tweede Kamer debatteert eerdaags over het wel of niet afschaffen van de vrije artsenkeuze. De zorgverzekering kan daardoor goedkoper worden, maar gaat ook de vrijheid verloren om de arts te kiezen die naar de mening van de betrokkene het beste past. De Landelijke Petitiegroep Red de Vrije Artsenkeuze heeft om haar protest kracht bij te zetten gisteren 130.000 handtekening aangeboden aan de voorzitter van de Commissie van VWS.

Tegelijkertijd roepen verschillende organisaties van zorgaanbieders en verzekerden de Tweede Kamer op om het debat over de vrije artsenkeuze uit te stellen nu de top van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) is opgestapt. Het schrappen van de vrije artsenkeuze kan de marktwerking in de zorg veranderen, juist dan is een goed functionerende en betrouwbare autoriteit van belang.Nu het functioneren van de NZa zelf ter discussie staat maar bovenal vanwege het recent wegvallen van de bestuurstop, vinden zij besluitvorming op dit moment zeer ongewenst.

 

Nico van Scheijndel

18 juni 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.