Proud to be Senior

Ouderen melden schade niet

juni 17th, 2014

Bijna 10 procent van de oudere chauffeurs maakt zich na het berokkende van schade aan een onbeheerde auto niet bekend, Jongeren vrijwel altijd.

 

Uit het onderzoek van Overstappen.nl onder ruim 1000 automobilisten blijkt dat bijna 10 procent van de oudere chauffeurs (65-plussers) zich niet bekend maakt als ze aan een geparkeerde en onbeheerde auto schade veroorzaken, of alleen wanneer de schade groot is.  Jongere automobilisten laten wel vrijwel altijd hun gegevens achter. Het oneerlijkst blijken de 39- tot 55-jarigen.

Dat oudere automobilisten zich na het maken van schade niet bekend maken kan volgens Joris Evendik van Overstappen.nl liggen aan het feit dat ouderen veel korting op de verzekeringspremie hebben opgebouwd. Door schade te melden dreigen ze die (deels) te verliezen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat hoe jonger de automobilist hoe vaker hij vindt dat ook oudere automobilisten net als jongeren meer premie moeten betalen voor hun verzekering. Want al hebben jongeren de naam veel schade te maken, ouderen vormen evenzeer een risicofactor in het verkeer. Een op tien ondervraagden vindt dat ouderen meer premie moeten betalen, maar bij de jongeren van 18- tot 35-jaar is dat een op de drie.

 

Nico van Scheijndel

17 juni 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.