Proud to be Senior

De staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes overweegt om de uiterste aangiftedatum inkomstenbelasting van 1 april te laten vallen. Hoe de nieuwe uiterste aangifte datum er uit gaat zien is nog niet duidelijk.

 

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes verwacht dat het aantal digitale aangiftes de komende jaren alleen maar toe zal nemen. Dat terwijl het systeem van de belastingdienst de vele aangiftes nu al bijna niet aankan en er in de laatste dagen van maart dit jaar zelfs even helemaal plat lag. Reden genoeg om een nieuw systematiek van uiterste aangiftedata te ontwikkelen. Hoe dat systeem er uit komt te zien is nog niet duidelijk, maar wel dat het ergens in 2015 of 2016 ingevoerd zal worden.

Volgens de woordvoerder van de staatssecretaris zou het kunnen dat we het hele jaar aangifte kunnen gaan doen of juist in blokken van uiterste aangiftedata tot 1 april. Met welk systeem we ook te maken krijgen, het moet van de bewindsman in ieder geval de medewerkers én de softwaresystemen van de belastingdienst gaan ontzien.

Eerder deze week liet de staatssecretaris al aan de Tweede Kamer weten het belastingstelsel te willen herzien. Ook hiervoor neemt hij de tijd, maar wel zal hij de Tweede Kamer begin juli aangeven hoe hij die belastingherziening wil aanpakken.

 

21 mei 2014

Nico van Scheijndel

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.