Proud to be Senior

Vanaf 9 juli verdwijnt het papieren kaartje volledig en kun je alleen nog maar met een chipkaart met de trein reizen. Overstappen naar een andere vervoerder wordt goedkoper.

 

Er is lang over gedaan, maar nu gaat het toch echt gebeuren: het papieren treinkaartje verdwijnt. Vanaf 9 juli aanstaande kun je alleen nog maar met de trein reizen als je een (OV)Chipkaart hebt. Voor de mensen die geen OV-chipkaart hebben of willen hebben  is er een eenmalige chipkaart die je bij een automaat of NS-servicebalie kunt kopen, maar die wel € 1 duurder is dan een papierenkaartje. Ook met de eenmalige chipkaart is in- en uitchecken nodig. Zonder inchecken geen geldig kaartje en zonder uitchecken is inchecken bij een andere vervoerder niet mogelijk. Reizen met verschillende vervoerders wordt wel goedkoper.

De volgende stap is dat de NS de stations langzaam maar zeker gaan afsluiten voor personen zonder treinkaartje. Vanaf augustus dit jaar wil de NS het aantal stations met gesloten toegangspoortjes langzaam gaan uitbreiden. In- en uitchecken is dan noodzakelijk om het station in of uit te kunnen.

 

Nico van Scheijndel

21 mei 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.