Proud to be Senior

Bij de verkiezingen gisteren voor het Europese Parlement heeft 50Plus naar verwachting gisteren een zetel weten te bemachtigen. Grote winnaar is D66, grote verliezer de PVV.

 

De echte uitslag van de verkiezingen voor het Europese Parlement weten we pas zondagavond aanstaande. De exitpolls laten echter een duidelijk beeld zien: D66 is de grote winnaar met 15,6 procent en krijgt waarschijnlijk vier zetels in het Europese Parlement. Ook vier zetels voor het CDA. De PVV die in de aanloop naar de verkiezingen steeds samen met D66 streed om de rol van winnaar, blijkt de grote verliezer met niet vijf zetels, maar naar verwachting slechts drie.

Nieuw in het Europese Parlement zijn de Partij voor de Dieren en 50Plus, zij krijgen nogmaals volgens verwachting ieder één zetel in het Europese Parlement. Of ze met die ene zetel het verschil kunnen maken in Europa is nog maar de vraag. Het Europese Parlement heeft 751 zetel en een daarvan behartigt de belangen van de ouderen in Europa. Of het bij die ene zetel blijft weten we zondagavond.

 

Nico van Scheijndel

23 mei 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.