Proud to be Senior

Bejaardenhuis nieuwe stijl

april 30th, 2014

Uit onderzoek van Woonzorg Nederland blijkt dat een grote groep minder vitale ouderen best in de leegkomende verzorgingshuizen wil wonen: het bejaardenhuis nieuwe stijl.

 

Door de scheiding van wonen en zorg en omdat alleen de hulpvragers met de zwaarste zorg nog toegang krijgen tot de verzorgingshuizen komen veel verzorgingshuizen leeg te staan. Woonzorg Nederland die 180 verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland bezit reden om te zoeken naar nieuwe doelgroepen. USP Marketing Counsultancy ondervroeg voor hen 800 60-plussers naar hun woonwensen en de wenselijkheid om in een voormalig verzorgingshuis te wonen. Van de ondervraagden bleek 32 procent graag een studio of appartement in een voormalig verzorgingshuis te betrekken. Is er ook behoefte aan (enige) zorg, dan stijgt de belangstelling zelfs naar 52 procent.

Voordat de voormalige verzorgingshuizen geschikt zijn voor de nieuwe doelgroep wil Woonzorg Nederland eerst kleine verbouwingen doen. Zo moet de keuken aangepast zodat de bewoner zelf een kleine maaltijd kan bereiden. Moet er een eigen deurbel en brievenbus komen en zijn aanpassingen nodig voor de brandveiligheid en het voorkomen van legionella.

Naast het wonen zelf blijkt er ook belangstelling bij de ondervraagden te zijn naar gezamenlijke activiteiten. Samen sporten, samen koffie drinken, samen bridgen.

Behalve onderzoek en verbouwingsplannen is Woonzorg Nederland met gemeenten en welzijnsorganisaties in gesprek om de gevraagde diensten in de verzorgingshuizen nieuwe stijl aan te kunnen bieden.

 

Nico van Scheijndel

30 april 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.