Proud to be Senior

Parkeergarages duurder

maart 12th, 2014

Parkeren in parkeergarages is sinds 2010 gemiddeld 26 procent duurder geworden. Alleen al dit jaar zijn de prijzen 5 procent gestegen ten opzichte van 2013. Goed voorbereiden loont.

 

Volgens de Nationale Parkeertest van Detailhandel Nederland is parkeren sinds 2010 gemiddeld 26 procent duurder geworden. Voor haar onderzoek naar de parkeerprijzen onderzocht ze 80 parkeergarages verspreid over Nederland. Parkeren in Amsterdam is traditiegetrouw het duurst. De parkeergarage naast de Bijenkorf in Amsterdam rekent € 5,71 per uur. Andere garages gaan snel die kant op, de Markthofparkeergarage in Den Haag en de Pleingarage verhoogden hun prijzen recentelijk met respectievelijk 50 en 44 procent.

Naast het verhogen van het tarief per uur wordt niet de prijs hoger, maar het aantal minuten per prijs korter. Zo betaalde je in de Amsterdamse Markenhovengarage eerst 50 cent voor 8 minuten parkeren, terwijl je voor dat zelfde geld nu maar 7 minuten mag staan. Ook verplicht een uur moeten afrekenen, ook als je minder lang geparkeerd hebt maakt het parkeren duur.

Beter is het je goed voor te bereiden. Een dagje winkelen in Amsterdam kan goedkoper door gebruik te maken van de P&R-parkeerterreinen. Je parkeert voor € 8 en krijgt er nog OV-kaartjes bij ook. Even zoeken op gratis parkeren en de stad die je bezoekt en parkeren wordt een stuk goedkoper.

 

Nico van Scheijndel

12 maart 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.