Proud to be Senior

Als het aan minister Dijsselbloem van Financiën ligt komt er een nieuw belastingstelsel waarbij de lasten op arbeid omlaag gaan en andere belastingen juist zullen stijgen.

 

Tijdens het politiekcafé Piment zondag te Doetinchem heeft minister Dijsselbloem van Financiën gezegd het tijd te vinden voor een herziening van het belastingstelsel. Hij denkt dan voornamelijk aan het verlagen van de lasten op arbeid. Dat maakt werken aantrekkelijker en kan tegelijkertijd de werkgelegenheid stimuleren. Omdat er toch voldoende belasting moet binnenkomen wil de minister de milieuheffingen en de belasting op vermogen verzwaren.

Een jaar geleden opperde de minister ook al de mogelijkheid van een stelselherziening. Toen naar aanleiding van het rapport dat de commissie Dijkhuizen had uitgebracht over eenvoudiger belastingen. Het kabinet moet nog op dit rapport reageren, maar volgens de minister wordt er op zijn ministerie al nagedacht over een herziening van het belastingstelsel.

Nog een tip voor de minister: misschien kan hij de bruto inkomsten direct laten uitkeren en de heffing met een voorheffing via de belastingdienst laten lopen. Kunnen daar direct de toeslagen en aftrek hypotheekrente bij. Informatie over de inkomsten ontvangt de belastingdienst van de werkgevers of uitkerende instanties zoals het UWV of SVB. Dat scheelt een hoop rondpompen van geld en naheffingen. Maar misschien is de vrees voor dubieuze debiteuren te groot.

 

Nico van Scheijndel

10 maart 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.