Proud to be Senior

Bijzondere verkiezingen

maart 20th, 2014

De gemeenteraadsverkiezingen hebben veel raden flink opgeschud en van samenstelling doen veranderen. De macht ligt vaak niet meer waar het automatisch steeds lag en in Maastricht grepen zelfs de ouderen de macht.

 

De uitslag van de gisteren gehouden gemeenteraadsverkiezingen geeft grote verliezen voor de PvdA en flinke winsten voor D66 en SP te zien. Maar helemaal in het zuiden van Nederland gebeurde iets bijzonders, daar grepen de ouderen de macht. In de verbrokkelde gemeenteraad van Maastricht met min of meer gelijke machtsblokken is het de seniorenpartij gelukt om de meeste zetels in de wacht te slepen. Met een zetel meer zijn de senioren de grootste partij geworden. PvdA, CDA en D66 hebben ieder 5 zetels, de seniorenpartij dus 6.

Of de senioren hun winst ook kunnen verzilveren met wethouders en beleid moeten we afwachten. Mocht het de partij lukken om te laten zien wat zij in haar mars heeft, dan kan zij wellicht een voorbeeld zijn voor anderen gemeenten en wellicht ook voor de landelijke politiek.

 

Nico van Scheijndel

20 maart 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.