Proud to be Senior

Nederland daalt op ranglijst van landen waar het beste is om te wonen als oudere. Vooral de minder goede financiële zekerheid is debet aan de daling.

 

Tot voor kort stond Nederland op de zevende plaats in de ranglijst van landen waar het goed wonen is voor ouderen. Helaas zijn we zes plaatsen gezakt: naar de dertiende plaats. Dat het minder goed wonen is komt voornamelijk door de minder goede financiële zekerheden. De belastingdruk, lage rente en de druk op voorzieningen door steeds meer ouderen doet Nederland als prettig woonland voor ouderen dalen op de wereldranglijst.

Om de dertiende plaats in perspectief te zetten, Nederland staat dertiende op een ranglijst die 150 landen kent, zo heel slecht is het dus ook weer niet. Natixis, een van de vijftien grootste zaken- en investeringsbanken van de wereld heeft de ranglijst op basis van onderzoek samengesteld. De bank lichtte 150 landen door op gezondheid en zorg, inkomen en financiën en levenskwaliteit.

De tien landen die de top tien vormen van de ranglijst zijn op twee na alle Noord-Europese landen: Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Duitsland, Finland en Luxemburg.

 

Nico van Scheijndel

27 februari 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.