Proud to be Senior

Meer rechten bij vliegen

februari 6th, 2014

Als het aan het Europese Parlement ligt krijgen passagiers van vertraagde vluchten binnenkort aanzienlijk meer rechten. Er komt onder andere een standaard vergoeding van € 300 bij vertraagde, korte vluchten.

 

Het Europese Parlement heeft deze week besloten dat passagiers van vluchtmaatschappijen meer rechten moeten krijgen. Er komt een standaard vergoeding komen van € 300 bij vluchten die korter zijn dan 3500 kilometer en drie uur of meer vertraagd zijn. Passagiers van vluchten tussen de 3500 en 6000 kilometer krijgen bij vijf uur vertraging een standaard vergoeding krijgen van € 400 en langeafstand vluchten bij zeven uur vertraging of meer € 600. Daarnaast moeten de vliegmaatschappij bij vertraging eten, drinken en een hotel aanbieden voor maximaal vijf nachten. Vliegmaatschappijen beroepen zich nu vaak op bijzondere omstandigheden, dat moet van het Europese Parlement afgelopen zijn.

Behalve de standaard vergoeding bij vertraging krijgen passagiers het recht om alleen de retourvlucht te gebruiken (nu kan dat alleen als ook de heenvlucht is gebruikt). Een verkeerd gespelde naam moet gecorrigeerd kunnen worden in plaats van de verplichting een nieuw ticket te kopen. Klachten moeten binnen twee maanden behandeld zijn en reizigers die een vervangende vlucht moeten nemen krijgen meer rechten.

Voorlopig heeft alleen het Europese Parlement over de betere rechten voor passagiers gestemd. Vervolgens moeten de verschillende lidstaten met het Europese Parlement onderhandelen. Er zal nog wel wat tijd overheen gaan voordat de nieuwe rechten werkelijkheid zijn, maar het signaal is duidelijk: passagiers moeten meer rechten krijgen.

 

Nico van Scheijndel

6 februari 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.