Proud to be Senior

Herstelopvang weer mogelijk

februari 11th, 2014

Een korte opname in een verzorgingshuis om te herstellen na een ziekenhuisopname  is weer mogelijk. Vanaf half februari wordt de opname weer vergoed door de zorgverzekeraars.

 

Vanaf begin dit jaar was herstellen van een ziekenhuisopname in een verzorgingshuis alleen nog mogelijk als je zelf betaalde. Voor veel mensen met een kleine beurs was dat geen optie, maar naar huis gaan ook niet. Het gevolg: ziekenhuizen gevuld met mensen die daar niet horen en zorginstellingen met lege bedden. Staatssecretaris van Rijn heeft ingezien dat de maatregel die vanaf 1 januari van kracht was doel mist en staat vergoeding van herstel verblijf vanaf half februari weer toe.

Opname in een verzorgingshuis is nuttig als iemand na een ziekenhuisopname nog niet voldoende herstelt is om het thuis weer alleen te redden. Wanneer hulp bij dagelijkse levensbehoeften zoals toiletgang en wassen, aankleden nodig is biedt de goedkope hulp in verzorgingshuizen ondersteuning. Volgens Actiz, de brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen gaat het maandelijks om 700 personen die baat hebben bij een korte herstelperiode in een verzorgingshuis. Vanaf eind deze week kunnen deze ziekenhuispatiënten weer vergoed door de zorgverzekeraars in de verzorgingshuizen aansterken en kunnen de ziekenhuizen weer nieuwe patiënten opnemen.

 

Nico van Scheijndel

11 februari 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.