Proud to be Senior

Gemeentepolitiek negeert ouderen

februari 24th, 2014

Uit onderzoek van ouderenorganisatie Unie KBO blijkt dat een derde van de ouderen in Nederland weinig vertrouwen heeft in de gemeentelijke politiek.

 

Bijna de helft van de 13 miljoen kiesgerechtigden is 50 jaar of ouder (6,2 miljoen) en een derde van de ouderen heeft weinig vertrouwen in de gemeentelijke politiek. Dat blijkt uit een onderzoek van de ouderenorganisatie Unie KBO onder 500 senioren. De ouderen voelen zich bij de gemeente niet in goede handen. Van de ondervraagden heeft 45 procent niet het idee dat ze invloed uit kunnen oefenen.

In de ogen van de senioren faalt hun gemeente op belangrijke punten die ouderen aangaan. Zo zijn er volgens 48 procent van de Nederlandse senioren te weinig betaalbare zelfstandige woningen voor ouderen. De gemeente maakt zich niet hard voor de terugkeer van de wijkverpleegkundige (30%) en ontbreekt het een op de drie wandelaars onderweg aan banken en zitjes.

Een op de vier senioren weet ook nog niet op welke politieke partij ze gaan stemmen, maar de lokale partijen lijken de voorkeur te hebben boven de traditionele partijen. Het is nog geen 19 maart, maar de tijd dringt voor de partijen en verkiesbare personen om uit te leggen wat zij voor ouderen hebben gedaan en gaan doen.

 

Nico van Scheijndel

24 februari 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.