Proud to be Senior

Start rechtszaak over AOW-gat

januari 16th, 2014

Vandaag start de rechtszaak van 20 partijen tegen de Staat der Nederlanden over het verhogen van de AOW-leeftijd en het gat aan inkomen waar vroeg-gepensioneerden en vutters mee te maken krijgen.

 

Zij die met vroegpensioen zijn gegaan voor 2013 konden niet weten dat de AOW-leeftijd vanaf 2013 verhoogd zou worden. Ze konden dus ook niet weten dat ze met een gat in het inkomen te maken zouden krijgen, in 2014 al twee maanden AOW. Tegen dit onrecht strijden 20 partijen vandaag bij de rechter tegen de Staat der Nederlanden. Volgens FNV-voorzitter Ton Heerts worden vervroegd gepensioneerden met een enorme rekening opgezadeld.  Een rekening die hen ten onrechte wordt gepresenteerd. Bovendien hebben personen die met het gat aan inkomsten te maken hebben te weinig tijd gekregen om zich tegen het verlies aan inkomsten in te dekken.

De partijen die de staat gedaagd hebben gaan er van uit dat de rechter net als zij de AOW beschouwt als een eigendomsrecht dat op grond van Europees recht niet zomaar afgenomen kan worden.

De overbruggingsregeling die pas in oktober vorig jaar bekend en van kracht werd is onvoldoende compensatie. Al was het alleen maar omdat die alleen geldt voor getroffene met het laagste inkomen (tot 200 procent van het minimumloon voor alleenstaanden, 300% voor (echt)paren). Vandaag start de rechtszaak, de uitspraak wordt pas later dit jaar verwacht.

 

Nico van Scheijndel

16 januari 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.