Proud to be Senior

50Plus voorman van de Tweede Kamerfractie Norbert Klein, heeft bij minister Plastrek van Binnenlandse Zaken aan de bel getrokken omdat  ouderen bij een derde van de verzekeraars worden geweigerd op grond van hun leeftijd.

 

Volgens  de woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars mogen verzekeringsmaatschappijen zelf hun voorwaarden bepalen en dus ook ouderen op grond van leeftijd uitsluiten.  Norbert Klein van 50Plus vindt dat niet kunnen en heeft bij minister Plasterk van Binnenlandse Zaken aan de bel getrokken.  Volgens Klein accepteert een derde van de verzekeraars geen ouderen op grond van hun leeftijd. Ook al menen de verzekeraars dat het kan en mag, Klein wil van de minister weten of  deze discriminatie op grond van leeftijd wel past binnen de Europese Richtlijn gelijke behandeling buiten arbeid. Klein hoopt dat de richtlijn het onderscheid op leeftijd bij het afsluiten van een verzekering verbiedt.

Maar ook al krijgt 50Plus gelijk, ouderen moeten ook bij autoverzekeraars die wel accepteren oppassen omdat veel van verzekeraars een leeftijdopslag kennen. Slechts bij zes (ABN AMRO, Bruns en Brink, Delta Lloyd, OHRA, Inshared en ZLM) van de 37 door verzekeringssite.nl in augustus 2012 onderzochte verzekeringsmaatschappijen werd er geen extra premie berekend voor 65-plussers.

 

Nico van Scheijndel

23 januari 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.