Proud to be Senior

Ouderen lang op vakantie

januari 20th, 2014

55-Plussers gaan minder vaak dan jongeren op vakantie, maar wel vaker lang. Een en ander blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

Het aantal 55-plussers dat op vakantie gaat is sterk gestegen. Dat komt niet omdat ze vaker weg gaan, maar omdat het aantal 55-plussers in Nederland sterk is gestegen. Volgens de vandaag door het Centraal Bureau voor de Statistiek gepubliceerde gegevens gaan de 55-plussers minder vaak op vakantie dan de jonkies, respectievelijk 74 procent en 83 procent van de groep. In 2012 blijken 3,5 miljoen 55-plussers op vakantie te zijn geweest, ofwel driekwart van alle 55-plussers. Die verhouding is gelijk aan tien jaar eerder. Alle leeftijden samen boekten samen 11,2 miljoen vakanties. 55-Plussers gaan daarbij voornamelijk lang op vakantie, jongeren boeken ook kortere uitjes.

Ouderen brengen in 51 procent van de vakanties deze door in eigen land, 42 procent in Europa en slechts voor 6 procent buiten Europa. Het meest populaire vakantieland naast Nederland onder de 55-plussers is Duitsland met 12 procent. Andere populaire vakantielanden zijn Spanje en Frankrijk met ieder 6 procent.

 

Nico van Scheijndel

20 januari 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.