Proud to be Senior

Zwart geld steeds moeilijker

december 6th, 2013

Banken in Zwitserland en Luxemburg sturen Nederlanders met zwart geld op de rekeningen daar steeds vaker weg. Door gebruik te maken van de inkeerregeling valt de schade mee.

 

Zwart sparen op een geheime buitenlandse rekening wordt steeds moeilijker. Volgens deskundigen op het gebied van de inkeerregeling zwartspaarders, sturen de banken waar dit mogelijk was steeds vaker Nederlandse rekeninghouders weg. Die ontwikkeling is het gevolg van de aanhoudende druk van de landen die lid zijn van de Oeso, G20 en/of de EU om het bankgeheim op te heffen.

De fiscale schade hoeft niet groot te zijn. Het kabinet heeft een regeling aangeboden waardoor de boete beperkt is. Voor geld dat langer dan 12 jaar in het buitenland heeft gestaan is de fiscale druk 20 procent. Geld dat minder dan 12 jaar op een buitenlandse rekening heeft gestaan wordt met 60 procent belast.

Van alle landen waar zwart geld is gestald zijn de banken in Zwitserland en Luxemburg favoriete. Klanten daar krijgen de keuze het geld over te schrijven naar een andere bank of ontvangen een check waarna de rekening wordt opgeheven. Ook de banken in Lichtenstein sturen klanten weg en uit Oostenrijk keren volgens de deskundigen ook spaarders terug in Nederland.

 

Nico van Scheijndel

6 december 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.