Proud to be Senior

Slow daten bij Van der Valk

december 13th, 2013

Vanaf vandaag tot kerst krijgen 4000 eenzame ouderen in Nederland een kerstdiner aangeboden. Tijdens het kerstdiner kunnen de ouderen slow daten en zo ongedwongen kennismaken met ouderen in de buurt.

 

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert samen met 37 Van der Valkrestaurants, veel vrijwilligers en donaties voor eenzame ouderen een kerstdiner. Ongeveer 4000 eenzame ouderen krijgen dit diner aangeboden enerzijds om ze wat gezelligheid te geven, anderzijds in de hoop dat ze andere ouderen ontmoeten met wie het klikt. De ouderen gaan daarom tijdens het meergangendiner slow daten, op een ongedwongen manier kennismaken. Klikt het dan wisselen ze na afloop adresgegevens uit via slowdatekaartjes. Er wordt gegeten, gedate en er is entertainment, onder andere is er een opreden van Willeke Alberti.

Het kerstdiner voor eenzame ouderen wordt voor de elfde keer georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Van der Valkrestaurants. Volgens de directeur van het Nationaal Ouderenfonds, Jan Romme, zijn er in Nederland 200.000 ouderen die minder dan een keer per maand bezoek krijgen, sommigen zelfs nooit. De 4000 eenzame ouderen die een kerstdiner krijgen aangeboden zijn misschien maar een klein groepje in vergelijking tot de grote hoeveelheid eenzame ouderen, maar alles helpt.

Naast de gratis diners, zijn er veel vrijwilligers in touw om de ouderen naar de diners te brengen. De diners worden gratis aangeboden en onder andere betaalt uit donaties en sponsoren.  De deelnemers aan de kerstdiners zijn gevonden door verschillende welzijnsorganisaties zoals de Zonnebloem, het Rode Kruis, de thuiszorg of via kerken.

 

Nico van Scheijndel

13 december 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.