Proud to be Senior

Vrijwel niemand heeft geregeld wat er met zijn profielen of accounts bij sociale media moet gebeuren na het overlijden. Uitvaartverzekering Nuvema maakte een handleiding.

Uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Nuvema blijkt dat 65 procent van de internetgebruikers nog nooit heeft nagedacht wat er met de profielen en accounts op internet moet gebeuren na het overlijden. Iets meer dan twee jaar geleden toen dat percentage nog 3,5 procent hoger lag. Uit het zelfde onderzoek blijkt dat 88 procent zelf niks vastgelegd heeft, de nabestaanden moeten het maar regelen. Doen ze dat niet dan kan dat tot onaangename ervaringen leiden zoals vriendschapsverzoeken na het overlijden of nog de hartelijke felicitaties op de verjaardag ver na de sterfdatum.

Uitvaartverzekeraar heeft een sociale media testament ontwikkeld waarmee  het de nabestaanden gemakkelijker wordt gemaakt. In dit testament kun je dan aangeven wat er met de onlineprofielen moet gebeuren na het overlijden. Is er niets geregeld, dan heeft Nuvema een handleiding beschikbaar voor de achterblijvers. Met de handleiding kunnen de meeste profielen opgezegd en accounts opgeheven. Zo moet je twee keer sterven, eerst fysiek, maar ook nog digitaal.

 

Nico van Scheijndel

3 december 2013

 

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.