Proud to be Senior

Mogelijk vandaag pensioenakkoord

december 16th, 2013

Als het meezit ligt er aan het einde van deze dag een pensioenakkoord waarmee het kabinet een forse bezuinigingsbedrag organiseert. Maar er zijn nog hindernissen op de weg.

 

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem toonde zich afgelopen donderdag optimistisch, er zou vandaag, maandag weleens een pensioenakkoord kunnen liggen. Het akkoord sluit het kabinet samen met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en de SGP. In het akkoord gaat de pensioenopbouw vanaf 2015 van 2,25 procent per jaar naar 1,875 procent (het kabinet wilde  1,75 procent). Door het hogere opbouwpercentage dan gewild wordt de beoogde 2,8 miljard euro niet gehaald. Om dit gat te dichten komt er mogelijk een beperking van de pensioenopbouw voor de hoogste inkomens, gaat de aanschafbelasting voor auto’s omhoog en gaan pensioenfondsen wellicht btw betalen.

Niet iedereen is even positief als de minister van Financiën. Politiek verslaggever van de NOS Ron Fresen verwachtte in het NOS-journaal van zondagavond dat er vandaag zeker geen akkoord komt. De verschillende partijen zullen eerst willen weten wat er dinsdag in de Eerste Kamer gebeurt met het eerder door dezelfde partijen gesloten woonakkoord. Wordt dit woonakkoord niet in de Eerste Kamer (inclusief huurdersheffing) aangenomen, dan kan dat druk zetten op het pensioenakkoord.

 

Nico van Scheijndel

16 december 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.