Proud to be Senior

Kerstmarkten steeds populairder

december 11th, 2013

Het aantal bezoekers aan kerstmarkten in binnen- en buitenland neemt al jaren achtereen toe. Vorig jaar was het aantal kerstmarktbezoeken door Nederlanders al 10 miljoen en de groei is er nog lang niet uit.

 

Het fenomeen kerstmarkt wordt steeds populairder. Het gaat de bezoekers vooral om de sfeer, warmte en gezelligheid, daarnaast neemt het aanbod van activiteiten alleen maar toe. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen NBTC-NIPO telde in 2010 nog 9,2 miljoen kerstmarktbezoeken van Nederlanders in binnen- of buitenland. Bij de meting vorig jaar was dit aantal opgelopen tot 10 miljoen Nederlanders die de gezelligheid van de kerstmarkten opzochten.

Een op de vijf Nederlanders die een kerstmarkt bezoekt doet dat in Duitsland. Het land dat de bovenaan staat op de lijst van het aantal bezoekers aan kerstmarkten. De Duitse kerstmarkten mogen dit jaar naar verwachting in totaal 270 miljoen bezoekers verwelkomen. Nederlanders bezoeken vooral de kerstmarkten die dicht bij de grens liggen. Kerstmarkten in Düsseldorf, Aken, Keulen en Münster.

 

Nico van scheijndel

11 december 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.