Proud to be Senior

De PvdA en de ChristenUnie willen de maximale inkomensgrens voor sociale huurwoningen tijdelijk verhogen met € 9000. Op die manier kunnen meer mensen een geschikte woning vinden waar ze nu nog voor worden uitgesloten.

 

Wanneer het inkomen nu meer is dan ongeveer € 34.000 kom je niet meer in aanmerking voor een goedkope huurwoning. Met een dergelijk inkomen blijven de huurwoningen in de vrije sector vanaf € 682 per maand huur over, of kopen natuurlijk. Maar mensen die net wat meer inkomen hebben dan de € 34.000 komen voor de vrije sector niet in aanmerking en kopen blijkt ook al geen goede optie. De PvdA en de ChristenUnie willen om die reden de inkomensgrens met € 9000 verhogen tot € 43.000 bruto per jaar.

Beide partijen brengen hun voorstel vandaag in tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Wonen en Rijksdienst. Voor het voorstel lijkt een Kamermeerderheid te zijn, want de SP stemde met een dergelijk voorstel dat eerder aan de orde kwam mee.

De verhoging van de inkomensgrens zal als het doorgaat voor vijf jaar zijn. Na die periode moet onderzocht of de huurder wat betreft inkomen en aanbod in de vrije sector nog recht heeft op een goedkope huurwoning.

 

Nico van Scheijndel

19 november 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.